به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) به نقل از روابط عمومی جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار، اسماعیل کوثری نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گردهمایی هفتگی اصناف و بازاریان تهران با اشاره به تاریخ انقلاب اسلامی و شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر جهان در آغاز قیام مردم مسلمان ایران، نقش خاص حضرت امام خمینی (ره) را به عنوان محور اصلی بسیج مردم مورد توجه قرار داد.

کوثری با تبیین نقش و جایگاه اصناف و بازار در پشتیبانی همه‌جانبه از جبهه‌های حق علیه باطل در طول سال‌های دفاع مقدس و با تجلیل از مرحوم حاج سعید امانی، دبیر کل سابق جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار به بیان خاطراتی از رزمندگان برخاسته از همین قشر عظیم پرداخت.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح وضعیت اقتصاد جهانی راهکارهای مورد استفاده دولت‌ها را در مدیریت اقتصادی کشورهای‌شان بررسی و مشکلات اقتصادی پیش آمده در کشورهای غربی را ناشی از نظام سرمایه‌داری توصیف کرد.

وی افزود: اعطای هزار میلیارد دلار وام‌های نزدیک به صد در صدی مسکن به مردم آمریکا از سوی بانک‌ها تنها با هدف سودآوری بیشتر این بنگاه‌ها بود که در نهایت با نبود توان مالی مردم در بازپرداخت وام‌ها به ورشکستگی بانک‌ها انجامید.

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس هم‌چنین با هشدار به کشورهای عربی به‌ویژه عربستان در ارتباط‌شان با آمریکا تأکید کرد: امروز آمریکا در پی جبران شکست‌های اقتصادی و نجات شرکت‌ها و بانکهای خود از ورشکستگی بیشتر و در پی جذب سرمایه‌های کشورهای منطقه است.

کوثری با بیان عدم موفقیت آمریکا در سیاست خارجی این کشور و با تبیین وضعیت موجود در افغانستان و عراق، بازنده اصلی این درگیری‌ها را واشنگتن دانست و گفت: امریکا در باتلاق عراق و افغانستان فرو رفته و بخش عمده گرفتاری‌های اقتصادی اجتماعی جامعه امریکا نیز از همین شکست‌ها سرچشمه گرفته است.

وی در ادامه نقش مقام معظم رهبری را در تثبیت جایگاه و موقعیت ایران اسلامی بی‌نظیر توصیف کرد و افزود: تدابیر و پیگیری‌های بی‌مثال ایشان در تمام دوران رهبری و به ویژه در هنگامه لشگرکشی امریکا و متعهدانش به منطقه امکان هرگونه سوء استفاده نسبت به جمهوری اسلامی را از آنان سلب کرد.

سردار کوثری هم‌چنین توانمندی فرزندان انقلاب اسلامی و یادگاران دفاع مقدس را در بهترین شرایط توصیف کرد و افزود: دستاوردهای فوق‌العاده نظامی جمهوری اسلامی و از جمله ساخت هواپیماها و بالگردها و موشک‌های قاره‌پیمای سجیل به مرحله‌ای قابل افتخار رسیده و این پیشرفت‌ها ضمیمه نیروهای مومن، متعهد و رزمندگان با معرفت انقلاب اسلامی شده است؛ این در حالی‌ست که نظامیان امریکایی در ضعیف‌ترین و شکننده‌ترین وضعیت در منطقه قرار دارند و از جمهوری اسلامی خواستار کمک به حل معضلات خود در افغانستان و عراق شده‌اند.

دوشنبه سیم 10 1387
بسمه تعالی  

رهبری در جامعه اسلامی ایران گره گشاست .مشکلات لاعلاج دولت به دست رهبری حل می شود هر جائی که تبلیغات دشمن کاری کند که مردم را به دولت ها بخواهد بدبین کند اینجا نقش رهبری است که حقیقت را برای مردم روشن می کند و توطئه دشمن را برملا می کند آنجائی که می خواهند مردم را مایوس کنند رهبری است که به مردم امید می دهد آن جائی که یک توطئه سیاسی بین المللی را می خواهند برای ملت ایران به وجود بیاورند رهبری است که قدم جلو می گذارد و تمامیت انقلاب را در در مقابل توطئه قرار می دهد و دشمن را وادار به عقب نشینی می کند آنجا که می خواهند بین جناح های گوناگون مردم اختلاف ایجاد کنند رهبری است که می آید دست ها را در دست همدیگر می گذارد و مایه الفت می شود مانع تفرقه می شود آنجا که می خواهند مردم را از حضور پای صندوق ها مایوس کنند رهبری است که به مردم دلگرمی می دهد و می گوید وظیفه است مردم اعتماد می کنند و وارد می شوند حماسه عظیمی می آفرینند

دوشنبه سیم 10 1387

دکتر بهبود محبی ــ‌ عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس ــ در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خصوص طرح تخته فیبر تقویت شده با استفاده از شبکه‌های فولادی، تصریح کرد: تخته فیبر به عنوان فرآورده‌ای مرکب یا چند سازه است که به طور معمول در کشور تولید شده و صنعتی رو به گسترش است.

وی با بیان این که این گونه تخته فیبرها علیرغم ویژگی‌های مثبت و قابلیتهای خوبی که دارند، دارای مشکلاتی نیز هستند، اذعان کرد: در واقع یکی از مشکلات آن است که دچار خیز می‌شود، یعنی زمانی که بار بر روی آن قرار می‌گیرد و دچار خمیدگی در قسمت وسط بار در سازه‌ها چه در مبلمان و چه در دکوراسیون می‌شود که مشکلی است که نتوانیم از این تخته یا MDF برای سازه‌هایی استفاده می‌شود که سطح گسترده وسیعی نیاز دارد.

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه تصریح کرد: با توجه به این مساله مجبور می‌شوند که هزینه اقتصادی را بالا برده و در صنعت مبلمان یا دکوراسیون نیز از پایه‌های زیادی استفاده کنند که بتوانند از خیز جلوگیری کنند که این مساله هم بر روی زیبایی اثر گذار است و از نظر هزینه مشکلاتی را در بر دارد.

وی توضیح داد: بر همین اساس برای این که بتوانیم صفحات را تقویت کرده و به صورت گسترده از آنها استفاده کنیم، شبکه‌های فلزی را در دو لایه بالایی و پایینی تخته‌ها قرار دادیم تا از این طریق تنشهای مکانیکی را که وارد می‌شود، عملا مهار کرده یا به حداقل برسانیم، زیرا تنشهایی که بر روی قسمت بالای تخته وارد می‌شود فشاری و در قسمت پایین آن تنشهای کششی است که معمولا باعث مشکل می‌شود.

دکتر محبی اظهار داشت: با استفاده از شبکه‌های فلزی و قرار دادن دو ردیف شبکه در قسمت بالا و پایین توانستیم مقاومت مکانیکی تخته را بالا برده و به این کامپوزیت یا چند سازه، استحکام مکانیکی دهیم.

به گفته وی، این نوع تخته فیبر به لحاظ استحکام بالایی که دارد می‌تواند در صنعت مبلمان کارایی بسیاری داشته باشد، به عنوان نمونه برای ساخت میز کنفرانس که در شرایط عادی مجبور هستیم ، پایه‌های زیادی را به کار ببریم، با استفاده از این نوع محصول می‌توان پایه‌ها را حذف کرد که طبیعتا در دکوراسیون، طراحی و زیبایی اثرگذار است.

محبی در پایان در بیان موارد استفاده دیگر این نوع تخته فیبرها به ایسنا گفت: در عرصه MDF ها در صنعت ساختمان که هدف سبک کردن سازه‌ها است می‌توانیم برای پوشش دیوارها از این تخته فیبرها استفاده کنیم که از آنجایی که دارای مقاومت مکانیکی بالایی است، از هدر رفتن فضاها جلوگیری می‌کند.

شنبه بیست و هشتم 10 1387
تحلیلگران غرب ، پیروزی انقلاب اسلامی را به مثابه زلزله ای که جهان را به لرزه درآورد ، توصیف کرده اند. این توصیف از آن جهت برازنده ی انقلاب اسلامی است که انقلاب حقیقتاً ، نقطه ی آغاز تغییرات گسترده ای را در خاورمیانه و حتی جهان اسلام رقم زد. در این گفتار ، موضوع مورد بحث ما ، تاثیرات انقلاب اسلامی برجهان معاصر است و قصد مقایسه آن را با سایر انقلابها نداریم . اما باید به این نکته اشاره کنیم که انقلاب اکتبر در شوروی سابق ، با اتکاء به توان نظامی ارتش سرخ در بخشی از اروپا گسترش یافت . برخی از حکومتهای کمونیستی در آسیا و افریقا نیز از طریق کودتای نظامی ، راه خود را به سمت اریکه ی قدرت پیمودند . درحالی که انقلاب اسلامی ، عمق و گستردگی کنونی خود را ، مدیون ماهیت و خاستگاه اسلامی انقلاب است . درسالهای اول پیروزی انقلاب در ایران ، دولتمردان غربی ، مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران را به برنامه ریزی برای صدور انقلاب متهم می کردند. اما این ادعا ، حقیقت نداشت و مقام های ایران اسلامی ، نیازی به زمینه چینی برای گسترش جغرافیای انقلاب نداشتند ، زیرا پیام انقلاب اسلامی برای اینکه راه خود را به سوی اذهان عمومی کشورهای اسلامی بگشاید ، به توان ایدیولوژیک بالقوه ی خود متکی بود . انقلاب مردم ایران ، اگرچه در محدوده مرزهایی مشخص متولد شد ، اما در چارچوب این مرزها محدود نشد ، زیرا روشی هایی برای زندگی فراتر از اختلافات ملی ،‌ مذهبی و قومی ارائه می کرد. انقلاب اسلامی ، حرکتی برای جاری کردن خواست خدا و آئین اسلام در حیات انسان بود . انقلاب به همین دلیل ، پیامی فراگیر و فراملی برای همه ی ملت های مسلمان و همچنین ملتهای آزادیخواه و تحت ستم جهان داشت و طبعاً ، بر جنبش های اسلامی - سیاسی معاصر خود ، تاثیر گذاشت و شهامت و امید را در این جنبش ها زنده کرد .
پیروزی انقلاب اسلامی درایران ، تاثیرات عمیقی در کشورهای خلیج فارس و خاورمیانه ، به ویژه عراق ، افغانستان و لبنان برجای گذاشت. حتی سکولاریزم حاکم بر ترکیه در دهه 1980 نیز نتوانست اذهان مردم مسلمان این کشور را از درآمیختن با پیام انقلاب اسلامی بازدارد . ظهور احزاب اسلامگرا در ترکیه و گرایش چشمگیر مردم مسلمان این کشور به احزاب مذکور ، موید این دیدگاه است . در اوان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ، سرزمین اسلامی افغانستان توسط ارتش سرخ شوروی سابق اشغال شد . انقلاب مردم ایران در افغانستان ، به دلیل همسایگی دو کشور و زبان ، تاریخ و فرهنگ مشترک ملتهای ایران و افغانستان ، تاثیرات بسیار عمیقی برجای گذاشت و به نیروی محرکه ی معنوی مضاعف مردم این کشور در راه مبارزه با اشغالگران تبدیل شد . مردم مسلمان افغانستان از پیروزی مردم ایران بر رژیم سلطنتی ، علی رغم اینکه رژیم مذکور از قدرت نظامی ، نهادهای امنیتی سرکوبگر و حمایت همه جانبه غرب برخوردار بود ، امید گرفتند و به مبارزه با ارتش دومین ابر قدرت جهان برخاستند .
رهبران شوروی در دهه 1980 با همه توان سیاسی و تبلیغاتی خود کوشیدند تا فرهنگ اسلامی مردم افغانستان را دگرگون سازند و مادیگرایی بلوک شرق را در میان مردم مسلمان این کشور رواج دهند . اما هویت اسلامی مردم افغانستان و همچنین حضور جمهوری اسلامی ایران در جوار مرزهای آن کشور ، تلاش های شوروی سابق را به منظور زدودن اسلام از متن زندگی و جامعه مردم افغانستان بی ثمر گذاشت . مجاهدان بزرگی نظیر شادروان احمد شاه مسعود ، که نقش غیرقابل انکاری در شکست ارتش سرخ و خروج نیروهای شوروی از افغانستان داشتند ، از مبارزات مردم ایران و پیروزی انقلاب اسلامی تاثیر گرفتند . حضرت آیت ا... خامنه ای ، در دهه بزرگداشت پیروزی انقلاب در فبروری سال 1993 در دیدار مهمانان خارجی در تهران ، یاد آور شدند که پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ، امیدی در دل ملتها و مبارزان مسلمان در سراسر جهان پدید آورد . انقلاب اسلامی ، هرچه علیه اسلام و بلکه در ستیز با مطلق دین ، تبلیغ شده بود از ذهن ملتهای مبارز زدود و از بین برد.

برای پاسخگویی به این پرسش که انقلاب اسلامی ، چه میزان بر کشورها و جنبش های اسلامی هم عصر خود تاثیر گذاشته است ، باید مصادیق آن را بررسی کرد . مصداق های کشورها و نهضتهای اسلامی که از انقلاب مردم ایران تاثیر گرفته اند ، متنوع و متعدد است . اما برخی ازآنها دارای ویژگی های برجسته تری هستند . لبنان و جنبش حزب ا... این کشور ، در این میان ، برجسته ترین مصداق محسوب می شود . میان ایران و لبنان از دیرباز ،
علاقه و پیوندهای عمیقی وجود داشته است . پیوندهای تاریخی علما و مردم جبل عامل لبنان با ایران در دوران حکومت سلسله صفویه و فعالیتهای سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی روحانی بلند آوازه ی ایرانی ، امام موسی صدر ، به عنوان رهبر شیعیان لبنان ، از جمله دلایل همدلی و نزدیکی دو ملت ایران و لبنان است . وجود دشمن مشترکی به نام رژیم صهیونیستی ، حمله اردوی این رژیم به لبنان در دهه 1980 و کمکهای بشر دوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم لبنان ، از دیگر عواملی است که بر میزان تاثیر گذاری انقلاب اسلامی درلبنان افزوده است . جنبش حزب ا... لبنان ، بیش از هر گروه اسلامی دیگر از پیام انقلاب اسلامی و مبارزات ضد استبدادی مردم مسلمان ایران تاثیر گرفته است . پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ، اغلب گروههای لبنانی و همچنین گروههای فلسطینی مستقر در لبنان ، دارای گرایش های چپی بودند و شعارها و تبلیغات سیاسی و فرهنگی گروههای مذکور نیز ، بر گرفته از مکتب مارکسیزم بود .
ولی پیروزی انقلاب اسلامی و فراگیر شدن پیام و شعارهای انقلاب ، این معادله را دگرگون ساخت و بینش اسلامی را جایگزین گرایشهای چپی کرد . حضرت آیت ا.. خامنه ای ، رهبر معظم انقلاب اسلامی ، در یکی از سخنرانی های عمومی خود درباره غلبه ی فرهنگ و بینش اسلامی براندیشه های ملهم از مارکسیزم ، این گونه سخن گفته اند : " قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ، وقتی جوانان و غیرتمندان یک ملت می خواستند مبارزه ای را علیه ظلم و ستمی که بر آن ملت و در منطقه ی خودشان حاکم بود آغاز کنند ، به سوی تفکرات چپگرایانه می رفتند . انقلابیون از چیگرایان الهام می گرفتند و از آنها جزوه ، نوشته و دستورالعمل دریافت می کردند . در آن دوران هر جای جهان که نهضت یا مبارزه ای علیه ظلم وجود داشت ، یک پیشینه یا رگه ی چپگرایی در آن مشاهده می شد . تصور غالب این بود که بدون ارتباط با مثلا" مکتب مارکسیزم ، نمی شود مبارزه ای را سازماندهی کرد و به پیروزی هم دست یافت . اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، در هر نقطه جهان اسلام که یک حرکت انقلابی در ستیز با ظلم و ستم آغاز شد ، ماهیت مذهبی یافت . "

پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ، در عراق نیز بازتابهای گسترده و تاثیرات عمیقی داشت . یکی از دلایل تهاجم نظامی رژیم صدام به ایران اسلامی ، هراس وی و حامیانش از فراگیر شدن پیام و ایده های ظلم ستیزانه انقلاب اسلامی بود . رژیم صدام باهدف سرنگونی یا تضعیف نظام جمهوری اسلامی به ایران حمله کرد و ازحمایت نظامی - مالی و سیاسی دو ابرقدرت وقت ، یعنی امریکا و شوروی ، برخوردار بود . دیکتاتور سابق عراق در داخل این کشور نیز هرگونه گرایش به اسلام را سرکوب می کرد ، اما در نهایت ، هم در جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران شکست خورد و هم در نابودی هویت اسلامی مردم عراق ناکام ماند .
به عنوان مثال ، حتی در سالهای سلطه ی دیکتاتوری جابرانه ی صدام بر عراق ، یکی از مفاد بیانیه شش ماده ای مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق ، بر وحدت اسلامی تاکید کرده بود . بعد از سرنگونی رژیم پیشین عراق نیز جهانیان مشاهده کردند که تفکر غالب در جامعه عراق ، تفکر و گرایش های اسلامی است . اکثریت مردم عراق پس ازسرنگونی دیکتاتور ، شعارهای قوم گرایی و الحادی را کنار زدند و شعارهای اسلامی راعنوان کردند . گرایش به اسلام پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ، منحصر به کشورهای منطقه خاورمیانه و خلیج فارس نبود . در سالهای واپسین حکومت آپارتاید در افریقای جنوبی ، در کیپ تاون نیز شعار" الله اکبر" در تظاهرات مردم ستمدیده افریقای جنوبی ، بسیار شنیده شد . انقلاب اسلامی ، درواقع ، راه رستگاری و نجات از سلطه ی خارجی و استبداد داخلی و دستیابی به استقلال و آزادی حقیقی را ، ارائه کرده است . البته اینکه مسلمانان به ویژه جنبش های اسلامی بتوانند از رهگذر الگو و پیام انقلاب اسلامی ، به آزادی و استقلال کشورشان دست یابند ، به عوامل متعددی بستگی دارد که مهم ترین آن ، برخورداری از اراده و ایمان برای مبارزه در چارچوب آیین اسلام است

دسته ها :
جمعه بیست و هفتم 10 1387
X